De fietsbrug is één van de blikvangers van Beernem. Raadslid Piet De Rycke (CD&V)  maakt er, zoals zoveel beernemnaars, wekelijks meermaals gebruik van. Ook de verlichting is zeer sfeervol maar dringend aan vervanging toe.

“Het is jammer te moeten vaststellen dat heel wat lichtarmaturen – die ingewerkt zitten in de leuning - stuk zijn (1/4de ongeveer). Dit is niet alleen jammer voor de zichtbaarheid, maar het oogt ook niet mooi. De gemeente zet zeer sterk in op het omvormen van de verlichting naar ledverlichting. Maar ook onderhoud en vervanging van verlichting die stuk is, is belangrijk."

Schepen Claudio Saelens (CD&V) bevoegd voor nutsvoorzieningen, maakt graag reclame voor de site www.straatlampen.be. "Daar kun je alle defecten melden. Op heden is er echter wat vertraging bij Fluvius om de herstellingen uit te voeren."

Naar aanleiding van de opmerking over de fietsbrug van raadslid Piet De Rycke werd Fluvius gecontacteerd. Zij hebben onmiddellijk een defect hersteld, waardoor een deel van de lampen ondertussen terug werkt. De lampen hebben echter het einde van hun levensduur bijna bereikt. Fluvius voorziet dat alle lampen in 2022 zullen vervangen worden, zodat de brug in haar glorie kan herstel worden.