De verbinding Oedelem – Beernem zal er binnen twee jaar helemaal anders uit zien. Op 7 februari 2022 starten de werken in de Beernemstraat – Scherpestraat - Zuiddamme. De werken zullen 2 jaar duren en kosten 6.500.000 euro. Aannemer is Vanlerberghe – Norré-Behaeghel.

 Burgemeester Jos Sypré (CD&V) die zelf een fervent fietser is, is heel blij dat de werken uiteindelijk starten. We hebben met het bestuur de ambitie om op termijn al onze woonkernen onderling te verbinden met veilige fietspaden. Ons grootste investeringsbudget (16.000.000 euro) gaat deze legislatuur naar verkeersveiligheid en waterzuivering. Na de Sint-Jorisstraat zal dit terug een mooie fietsrealisatie zijn.  Aansluitend op Beernemstraat – Scherpestraat pakken we de Akkerstraat – Beverhoutsveldstraat aan.

 

Schepen van openbare werken Claudio Saelens (CD&V) zal de werken van nabij opvolgen. De werken zullen uitgevoerd worden in 4 fases:

  • Fase 1: Scherpestraat vanaf rotonde tot Zoetebeek:               7 februari 2022 tot bouwverlof 2022 
  • Fase 2: Zoetebeek  tot en met kruispunt Zuiddamme             september 2022 – april 2023
  • Fase 3: Beernemstraat tot aan bebouwde kom Oedelem:     april 2023 – oktober 2023 
  • Fase 4: Berendonkstraat en Zuiddammestraat                           november 2023 – maart 2024

Vooraleer een nieuwe fase aangevat wordt, moet de vorige fase afgewerkt zijn. Gedurende de werken wordt een omleiding voorzien via Akkerstraat – Beekstraat en Hoornstraat – Schipperstraat – Knesselarestraat. De omleiding van De Lijn verloopt via Akkerstraat - Beekstraat. De omleiding voor de fietsers loopt in de eerste fase via Beernemstraat – Zuiddammestraat – Hoornstraat.

Wie op de hoogte wil blijven van de werken kan zich via www.beernem.be inschrijven op de nieuwsbrief. Je kan de uiteenzetting van de infovergadering herbeluisteren via www.beernem.be. Ook de presentatie van de infovergadering en de plannen zijn er terug te vinden.